Wachtwoorden onthouden. Wie heeft dat probleem niet?


Voor elke website een ander wachtwoord is het beste maar bijna niemand kan het onthouden dus gebruikt men vaak 1 wachtwoord voor meerdere websites. Dit is niet slim. Als 1 van de websites gehackt woord weten ze gelijk je inlog gegevens van meerdere websites. U zou er voor kunnen kiezen voor elke website een wachtwoord zin te maken of als het dan te lang wordt de eerste letters van elke woord van de zin te gebruiken.

Wachtwoord Manager

Mijn advies is gebruik een Wachtwoord manager.

Al je wachtwoorden opgeslagen op 1 plaats. Die kan zijn in de cloud(een online server) of op uw eigen pc. Een wachtwoord manager slaat alle wachtwoorden op en vult de gegevens automatisch in op de website. Ook kunnen sommige wachtwoord managers zelf wachtwoorden genereren. Met een wachtwoord manager hoeft u maar 1 wachtwoord te onthouden. Ook als u personeelslid weg gaat hoeft u maar 1 wachtwoord te veranderen.

Je zou kunnen denken dat het gevaarlijk kan zijn omdat meteen al je wachtwoorden zichtbaar zijn als iemand het wachtwoord van je wachtwoordmanager kraakt, maar een aanvaller kan niet met één aanval alle wachtwoorden stelen. Daarin verschilt een wachtwoordmanager van een datalek, waarbij wel in één aanval meer accounts gehackt kunnen worden.

Uiteraard blijft het wel belangrijk een sterk wachtwoord voor je wachtwoordmanager te kiezen. Een wachtwoordmanager genereert ook automatisch een sterk wachtwoord voor je. Je kunt de meeste wachtwoordmanagers tussen verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer, tablet en smartphone.

 

Een aantal paswoord managers:

LastpassWachtwoorden opslaan

Keepass

I Cloud Sleutelhanger